UDFLUGT TIL GRÆNSELANDET

1-dages tur

  • 7. november 2020
  • Pris pr person 299,-
  • Sidste frist for tilmelding er 5 dage inden afrejse

Vi skal opleve

Vi kører over Storebæltsbroen og sætter kurs mod Flensborg, der ligger i bunden af Flensborg fjord. En gammel, smuk by med ca. 89000 indbyggere. Vi ankommer omkring middagstid, og her er der rig mulighed for at finde et hyggeligt spisested. Det kunne være på Rote Straße, som ligger ved Südermarkt. Tidligere havde de handlende og håndværkere deres forretninger her, nogle i husene ud mod gaden, andre i baggårdene.
I dag er alle husene fint restaureret, og det kan virkelig betale sig at se ind i de maleriske baggårde og indsnuse den særlige atmosfære.
Den maleriske Altstadtgasse er kendt for sine særligt smukke gårde med indbydende restauranter, individuelle butikker, kunsthåndværk, gallerier og designerbutikker. Kort og godt: Her er alt, hvad hjertet kan begære. Men Flensborg havnen er bestemt også et besøg værd med de imponerende købmandsgårde på den ene side og de forskellige historiske og traditionsrige fartøjer på den anden side.
Flensborg er kendt som romby. I det 18. århundrede var Flensborg havn en af de mest betydningsfulde for skibene i den Dansk-vestindiske flåde. Oprindeligt var deres mål de såkaldte Jomfruøer i Caribien, de tidligere dansk-vestindiske øer St. Croix, St. Thomas og St. John. Derfra fragtede de den rå rom, den såkaldte “killdevil”, til Flensborg. Rommen blev brændt i Caribien, som den bliver det den dag i dag. I romhandelens blomstringstid fandtes der omkring 200 romhuse i Flensborg. I dag  er der kun to tilbage, som stadig holder traditionen i hævd: Det gamle “Rumhaus Johannsen” i Marienstraße og “Wein- &
Rumhaus Braasch” i Rote Straße, som også har sit eget rom-museum.
Efter ca. 3 timer i Flensburg stopper vi ved Fleggaard, hvor der vil være mulighed for at handle det sidste, inden turen går tilbage til Sjælland.
Hold afstand: Fysisk afstand til andre personer på 1,5 til 2 meter (ca. en indkøbsvogns længde) og brug et mundbind, når du skal shoppe, gå på restaurant eller besøge nogle af de mange offentlige attraktioner.
Du kan i øvrigt købe mundbind i Flensburg-look på turistkontoret i Flensborg.
Man må samlet og maksimalt medtage 6 kasser øl/vand pr. person.
Minimum 25 personer for gennemførelse af turen.

HUSK PAS.

Prisen er inkl.

  • Bustransport & Bro
  • 1 x Ophold i Flensborg
  • 1 x Ophold ved Fleggaard i Harrislee
  • Moderne **** Turistbus fra Korsør Turist

Vi forbeholder os mulighed for om nødvendigt at tilrette programmet efter forholdene samt naturens luner.

Påstigning

  • 8.25 / 20.00 Stenlille v/ stationen
  • 9.00 / 19.25 Slagelse v/ Bus Terminalen
  • 9.25 / 19.00 Korsør v/ Caspar Brands Plads

Med forbehold for ændringer.

Hjemkomsttiderne er med forbehold for ændringer.
Mødetiden er altid min. 10 minutter før afgang.